Sportskador som stammar och blåmärken är inte ovanliga. De vanligaste orsakerna till olyckor inkluderar övertygelse, fel ambition och fel förberedelse. Ett blåmärke orsakas vanligtvis av sparkar, fall eller slag. Trycket pressar mjukvävnad mot hårdare vävnadsstrukturer som ben eller ledkapslar. Detta gör att vätska flyter ut från blodet och lymfkärlen till den omgivande vävnaden. Resultatet är en smärtsam blåmärke. Dessutom sväller den drabbade delen av kroppen. Emellertid uppstår stammar z. B. på grund av brist på uppvärmning, brist på stretching eller muskeltrötthet.

h3>Första hjälpen för blåmärken och stammar

Ofta räcker det med en fel rörelse och muskler, senor eller ligament är försträckta och smärtsamma. Anledningen till den allvarliga smärtan med en påfrestning är de många små vävnadsriven. Om du beter dig korrekt i en nödsituation kan du förkorta lidandeperioden. PECH-regeln har visat sig vara den första „första hjälpen“ för idrottsskador.

Dessutom hjälper enzymerna att komma i form igen snabbare. De reglerar och påskyndar processen och aktiverar kroppens egna självläkande krafter. Enzymerna bromelain och trypsin i kombination med flavonoid rutosiden (som finns i Wobenzym® plus, köp här) har till exempel en inflammationsreglerande, avsvällande och därför smärtstillande. Resultatet: skadan läker snabbare.

Bra att veta

Wobenzym® plus är ett antiinflammatoriskt läkemedel. Användningsområdena inkluderar svullnad och inflammation till följd av skador, flebit och ledinflammation orsakad av slitage. För information om risker och biverkningar, läs bipacksedeln och fråga din läkare eller apotekspersonal.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.